Om Effektstudion AB

EffektStudion AB är en av Skandinaviens största och mest internationellt kända studio för effektsmink, maskeffekter och animatronics. Företaget grundades 1996 av Göran Lundström – Oscars-nominerad maskör – med professionell erfarenhet sedan 1990 och arbetserfarenhet både från Hollywood och England. Sedan starten har vi gjort jobb för ett hundratal reklamfilmer, långfilmer och TV-serier både för den svenska marknaden och internationellt.

 

I december 2018 anslöt sig Tobias Grönlund till företaget som produktionskoordinator och ser till att den dagliga verksamheten sköts smidigt. Med sin bakgrund i musikbranschen, både som musikmanager och PR konsult, så är företaget i effektiva, serviceinriktade och säkra händer.

Internationell kvalitet

EffektStudion håller hög internationell kvalitet och vårt arbete har fått ett flertal prisnomineringar – bl.a. en Guldbaggevinst och en Oscarsnominering – samt blivit omskrivet i ett flertal internationella tidsskrifter och facklitteratur. Göran jobbar regelbundet på stora Hollywood produktioner och har jobbat med flertalet av branschens förebilder som 7-faldige Oscarsvinnaren Rick Baker, legendariska Stan Winston Studio och banbrytande Jim Hensons Creature Shop, samt ett flertal gånger som skulptör hos anrika Madame Tussauds vaxkabinett i London.

 

gorantobiasMed vår internationella pool av oerhört talangfulla maskörer och konstnärer – och med stort kunnande och erfarenhet – kan vi ta oss an avancerade smink-, mask- och dockeffekter av de mest skilda slag. Ta gärna en stund att titta på vårt arbete och jämför vad ni ser hos våra konkurrenter.

 

Tveka inte att kontakta oss för ett kostnadsförslag eller för att helt enkelt få svar på frågor Ni kan ha kring en idé eller ett projekt.

Kontakt:

mail@effektstudion.se

Tel: +46-(0)8-652 55 50

Textilgatan 43

120 30 Stockholm

Sweden